Tarih/Sanat/Kültür/Bilim/Kişisel Blog

9 Eylül 2019 Pazartesi

Zaman Akıp Geçiyor

     Geçen zamana kapılıp, dünyanın batan gemisine bindik gidiyoruz. Farkında olmadan her saniye kaybediyoruz. Hayatın gerçeklerini, bir gün yok olacağımızı, aile dost arkadaş kavramlarını unutarak yolumuza devam ediyoruz. Sizce doğru mu yapıyoruz? Hayır yanlış yoldayız. Çoktan yarını unutup benliğimizi kaybettik, hatta yavaş yavaş kendimizi de tüketiyoruz. Bu gemi bir gün batacak şu anda su almaya başladı. Amacımız su alan gemiyi tamir etmek. Bunu yaparken de zamanımızı en iyi şekilde kullanmak zorundayız.



      Saat işliyor vakit akmaya devam ediyor. Ben bu yazımın her harfini yazarken dahi saniyeler durmadan ilerliyor . Şimdi harf harf silsem akan zamanı geri alabilecek miyim? Zamana dair hiç bir şey değişmeyecek, giden geri gelmeyecek. Önemli olan bu durumu nasıl değerlendirdiğimiz ve kıymetli vaktimizi nasıl kullandığımız.


      Olumlu olmalıyız. Kendimize, sevdiklerimize daha sıcak, kalp kırmadan aile, eş, dost ortamında geçen zamanı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Elimizde değil çünkü bir gün yok olacağız. Hiç olmazsa her anın kıymetini bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Ufacık bir tebessüm sevgi hoşgörü sadakadır. Bunu unutmadan zamanı içimizde durdurup mutluluğu, hayatın güzel yönlerini yakalayabiliriz.


     İmkan, fırsat bulamayıp yapamadığımız güzel olan ne varsa şu anda listeleyip mücadeleye başlamalıyız. Çünkü zaman işliyor, bizler için çok geç olmadan yola koyulup, yeni kararlarımız ile şu ana kadar geçen her anımızdan daha istekli olmalıyız. Zaman bizim için durana kadar mücadelemize devam edip, hiç olmazsa içimizde tek bir ukte kalmadan gözlerimizi hayata kapatabiliriz… Koymuş olduğum üç noktanın ardından ‘daha söyleyeceğim çok şey var’ ancak zaman yetmeyecek.


2 yorum:

  1. Kıymetini bilmediğimiz bu zaman dilimi,ancak bu kadar güzel anlatılırdı 👏👍👏

    YanıtlaSil

Tarihte Bugün 08/08/1915

Mustafa Kemal, Anafartalar Grup Komutanlığı'na atandı.

İzleyiciler

Çeviri / Translation

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanishTurkish

TELİF © Serhat Acar TÜM HAKLARI SAKLIDIR

( YORUMLARDA LİNK PAYLAŞMAYINIZ )